Convoquen els actes de commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló

  • Isidor Marí, Vicent Pitarch, Gemma Lluch i Manuel Pérez Saldanya participen en un vídeo que crida a participar-hi

VilaWeb
Redacció
04.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un vídeo amb diverses personalitats del món de la cultura i l’activisme crida a participar en la commemoració dels vuitanta anys de les Normes de Castelló del 1932, que es farà el 15 de desembre, organitzada per la plataforma Castelló per la Llengua.

En aquest primer vídeo d’una sèrie de tres hi han participat Isidor Marí, president de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); Vicent Pitarch, membre de la mateixa secció; Gemma Lluch, professora de la Universitat de València (UVEG); i Manuel Pérez Saldanya, també membre de la secció filològica del IEC, professor de la UVEG i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

La plataforma ha organitzat la jornada reivindicativa del 15 de desembre amb el lema ‘Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics’. Començarà amb les conferències de Vicent Partal i Josep Murgades i continuarà a les 19.00, amb una manifestació des de la plaça de la Independència a la Pèrgola, on faran un concert els grups Obrint Pas, Agraviats i KOP.

Castelló per la Llengua és una entitat que aplega organitzacions, sindicats i partits polítics valencians que defensen el català. A hores d’ara, més de 150 entitats i gent del món de la cultura han donat suport a les reivindicacions d’aquesta commemoració. S’hi manté l’adhesió oberta a través de la web.

 

Informació relacionada: Castelló per la Llengua ha presentat els actes del 15 de desembre en homenatge a les Normes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any