David Fernàndez: ‘Els farem la vida impossible mentre ells ens la facin impossible cada dia’

  • La CUP desborda les previsions d'assistència en el míting central de campanya a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.11.2012 - 18:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet al vespre el míting central de campanya en un Barcelona Teatre Musical (BTM) ple de gom a gom, i amb centenars de persones a l’exterior que l’han seguit amb una pantalla gegant improvisada. El cap de llista, David Fernàndez, ha assegurat que entraran al parlament per a impugnar el sistema: ‘Venim a impugnar el règim i a destituir la por. Serem un cavall de Troia de les classes populars del país al parlament.’ I ha afegit: ‘El 1936 aquest país va fer una vaga general revolucionària per aturar un cop d’estat. Ara cal aturar un cop de mercats.’

En un discurs ple de recordatoris (desocupats, immigrants sense dret de vot, Guillem Agulló…), Fernàndez ha llançat un avís als actors d’aquest sistema i a les formacions de l’actual parlament: ‘Els farem la vida impossible mentre ells ens la facin impossible cada dia. Perquè creiem en una vida possible per a tothom.

El candidat de la CUP ha assegurat que el millor que ha passat els darrers temps al país ha sorgit de la societat civil i ha posat com a exemples les consultes independentistes, la manifestació de la diada, les vagues generals i les protestes contra les retallades.

Amb la força que pugui obtenir el 25-N, ‘entre cinc i sis’ escons ha augurat el cap de llista, la CUP treballarà per ‘destituir l’estafa’ d’un capitalisme que només ‘fabrica pobresa i desigualtat’. Els independentistes consideren que hi ha alternatives a l’actual model de gestió dels recursos públics i han posat l’exemple dels quatre municipis que governen actualment: Viladamat (Alt Empordà), Arenys de Munt (Maresme), Navàs (Bages) i Celrà (Gironès).

A banda Fernàndez, també han parlat membres de moviments socials i ponents internacionals com Txelui Moreno, portaveu de l’Esquerra Abertzale, i Diego Cañamero, portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT). I hi ha hagut les actuacions, entre més, de Cesk Freixas i Obrint Pas, que han tancat l’actuació interpretant la Muixeranga amb molts punys alçats al BTM.

L’acte ha servit, alhora, per a estrenar l’espot principal de campanya, que s’ha rodat aquests dies a la comarca del Garraf. Amb el títol ‘Ho volem tot’, presenta cares conegudes que donen suport al projecte de la CUP-AE: el futbolista Oleguer Presas, l’actor Sergi López i els músics Cesk Freixas, Meritxell Gené, Marcel Casellas, Àlex Vendrell i Lluís Cabrera.

Notícia relacionada:

La CUP ‘s’autoconvida’ al debat de TV3 d’avui a la nit

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any