L’oposició exigeix responsabilitats sobre el noi de Tarragona agredit pels mossos

  • Segons Felip Puig, va ser 'un cop fortuït' · Considera injustificats els cops a la noia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC, ICV, ERC, SI i CUP han exigit responsabilitats al govern pel minyó de Tarragona que els mossos van agredir en una escomesa el dia de la vaga general. Socialistes, ecosocialistes, solidaris i cupaires han demanat la dimissió, o la destitució, del conseller d’Interior Felip Puig; ERC ha demanat que es depuressin responsabilitats.

Puig va dir ahir en una compareixença que l’agressió dels mossos al minyó de Tarragona havia estat ‘un cop fortuït’ i que els cops a la noia no eren justificats.

Puig va dir que el cop de porra al xicot de tretze anys havia estat ‘una acció fortuïta’, perquè els agents no el perseguien a ell, sinó a un manifestant. Després de lamentar el fet, va confirmar que hi havia una investigació oberta, que el departament col·laboraria amb la família del noi, a la qual va demanar disculpes. En canvi, sobre l’agressió a la noia, va dir que podia ser reprovable.

Abans de Puig havia parlat el director general dels mossos, Manel Prat, per dir que el cop de porra havia estat fortuït, no voluntari, però que trobava reprovable que haguessin pegat a la noia que els reptava per l’agressió; que, de totes maneres, els mossos havien reaccionat quan algú va tirar objectes contra ells, just en el moment que un piquet protestava davant un centre comercial. També va confirmar que la família del xicot havia denunciat l’agressió a la comissaria.

En l’actuació de la policia podia haver-hi hagut alguna acció reprovable, segons Prat, cosa que determinarà la investigació del cas, ja oberta, que pot durar uns dos mesos. I és a partir de les conclusions de la investigació que es prendran decisions i s’exigiran responsabilitats, si escau. I va recordar que no seria pas la primera vegada que s’apartés un antiavalot del cos.

Quatre punts de sutura

Fonts acostades a la família han dit a VilaWeb que el xicot, fill d’una militant de la CUP de Tarragona, no participava pas en la manifestació de la vaga general, sinó que passava per un carrer del costat i va trobar-se al mig de les corredisses consegüents a l’escomesa dels mossos. Com es pot veure al vídeo, un dels mossos, que aporrinaven indiscriminadament, d’un sol cop va fer un trau al cap de minyó. A més, a una noia de quinze anys que els va increpar, també li va tocar el rebre, un bon parell de cops a les cames.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any