La BBC dóna veu a l’opinió de quatre catalans sobre la independència

  • Tres es mostres favorables i un n'és contrari

VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 18:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre catalans, tres d’ells que viuen fora, a París, Edimburg i Alemanya, opinen en aquest article de la cadena britànica BBC sobre la independència de Catalunya i el procés que hi mena.

Un d’ells és el periodista del diari Ara Àlex Gutierrez que es pregunta fins on pot arribar Espanya per a aturar l’independentisme, tot afirmant que si arribés a l’ús de la força això seria ‘tòxic’ per a Espanya.

La politòloga Meritxell Ramírez Ollé viu a Escòcia i fa, per això, el paral·lelisme entre la situació escocesa i la catalana, tot reclamant el dret a votar sense por a les amenaces de l’estat espanyol i remarcant que Europa no pot desentendre’s si una majoria dels catalans vol la independència.

Des d’Alemanya Manel Bargalló explica la seva experiència personal havent viscut i viatjat per Espanya durant molts anys i dóna per sentat que no hi ha possibilitats d’entesa. Bargalló, com Ramírez Ollé, també afirma que la Unió Europa no pot deixar passar per alt les amenaces de l’estat espanyol.

La veu discrepant és la del corresponsal de La Vanguardia a París Luís Uria Massana, afirma que l’independentisme català va en contra dels principis de solidaritat i posa en perill el projecte de la Unió Europea. Diu en aquest sentit que la idea que ‘Espanya ens roba’ és simplista i defineix el que està passant com a ‘egoisme fiscal’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any