Carod: ‘Molts catalans independentistes d’esquerres encara no sabem qui votar’

  • Evita parlar d'ell, però avisa: 'En política no es pot donar ningú per mort'

VilaWeb
Redacció
29.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president d’Esquerra i ex-vice-president de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, va declarar ahir en aquesta entrevista de la Xarxa que encara no sabia qui votaria a les eleccions: ‘Molts catalans independentistes d’esquerres encara no sabem qui votar.’ Carod, que aquest cap de setmana ha obtingut el premi Octubre de narrativa, encara no té decidit el seu vot perquè ‘hi ha partits d’esquerres, però una esquerra que vulgui governar Catalunya, que tingui aspiració de ser majoria per a rellevar el govern actual, i que no depengui de cap partit espanyol, no hi és’.

Un partit nou?

Carod, de qui es deia fa mesos que maldava per formar un nou partit polític, diu també que hi ha molts catalans que se senten ‘orfes, necessitats de veure’s representats per una nova sigla’, com ara ell mateix. I, sense dir clarament que vulgui tornar a la vida política activa, diu: ‘Ara no hi és, però m’agradaria que hi fos en el futur; si això arriba, jo hi faré l’aportació personal que vulgui’ –sense que això signifiqui que hi hagi d’haver un partit nou.

‘No es pot donar ningú per enterrat’

També parla dels resultats del nou partit de Xosé Manuel Beiras a Galícia. ‘Conec mots polítics que hom ha donat per morts, però que al final no ho eren; el seu partit la hi va fer molt grossa’. I, sempre evitant de parlar de si mateix directament, comenta: ‘No és bo, en política, donar per morta i enterrada la gent perquè, com diem en català, no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat –i a vegades encara es deslliga.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any