Pollença, primer municipi balear en favor de l’estat propi

  • Aprova una moció d'Esquerra · El PSIB hi vota favorablement

VilaWeb
Redacció
27.10.2012 - 12:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’ajuntament de Pollença va aprovar ahir una moció (pdf) d’Esquerra en la qual el municipi es declara a favor de l’estat propi. La moció dóna el suport a totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol que decideixin iniciar el procés d’independència. Amb aquesta moció, Pollença esdevé el primer municipi de les Illes que dóna suport explícit a la independència. També critica l’espoli fiscal al qual estan sotmeses les Illes, els atacs lingüístics a tots els Països Catalans, i remarca que el ple suport a totes aquelles iniciatives de la societat civil orientades a una consulta popular per a  avançar cap a l’estat propi.

La moció, presentada pel regidor republicà Miquel Àngel Sureda, va rebre el suport dels dos regidors d’Alternativa per Pollença, el del PSM, els dos de CiU x Pollença, el que és més significatiu, els dos del PSIB. Els regidors de la Lliga Regionalista  es van abstenir i els cinc del PP i l’únic d’Unió Mollera Pollencina hi van votar en contra.

Sureda esva felicitar per l’aprovació, però va explicar que va haver renunciar a ‘part dels ideals per obtenir el suport suficient’: al redactat final no s’hi va incloure el suport i reconeixement explícits a l’Assemblea Nacional Catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any