Els independentistes valencians convoquen units els actes d’El Puig

  • El Bloc celebrarà també els seus actes a l'esplanada del monestir

VilaWeb
Redacció
26.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Aplec del Puig d’enguany es proposa de ‘continuar treballant per un referent polític unitari independentista al País Valencià, per la unitat d’uns Països Catalans independents, al servei de les classes populars’. I es farà, com és tradició, el darrer diumenge d’octubre, al cim de la Patà.

Fa cinquanta-tres anys que l’organitza el Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), però enguany com a novetat hi ha convidades a formar part de l’organització les formacions de la iniciativa ‘Nosaltres, els fusterians’: Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Joventuts d’Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV) i Solidaritat per la Independència (SI).

En la conferència de premsa d’ahir per a anunciar l’aplec els organitzadors van manifestar que el seu objectiu era de ‘difondre el pensament fusterià, base de totes les formacions convocants’: ‘Compartim el marc nacional dels Països Catalans com a àmbit d’activitat política i l’objectiu de la independència per al conjunt de la nació catalana.’

Afirmen també que ‘cal avançar en la construcció d’un referent polític unitari al País Valencià, basat en l’alliberament social i nacional, perquè el poble treballador valencià no es trobi fora, políticament, del seu àmbit natural de pertinença i assumeixi també l’objectiu de la independència, com es fa al Principat de Catalunya’.

Homenatge a Al Tall i a Francesc Candela

A l’Aplec d’enguany, que serà presentat per l’escriptora Núria Cadenes, hi intervindran el cap de llista de SI a les eleccions al Parlament de Catalunya, Alfons López Tena; Antoni Infante (MDT); Agustí Cerdà (ERPV); Anna Oliver (SI) i Josep Guia (PSAN).

A més, es retrà homenatge a Al Tall, que fa pocs dies va anunciar que es dissolia, i a Francesc Candela, advocat de Gandia i membre del PSAN, mort el dia 13 de setembre. A la sobretaula, es llegiran textos polítics de Joan Fuster.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any