Aznar amenaça Mas amb conseqüències penals

  • L'ex-president espanyol diu que qualsevol incompliment de la constitució espanyola seria declarat nul

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.10.2012 - 18:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del govern espanyol i president de la FAES, José María Aznar, ha amenaçat avui el president Artur Mas amb conseqüències penals si vulnera la constitució espanyola. Ha acusat Mas d’una ‘greu deslleialtat’ que malmet l’interès general en benefici dels ‘seus interessos particulars’.

Aznar ha fet aquestes declaracions a Miami, en l’homenatge al bicentenari de la constitució de Cadis organitzat per la Fundació España-Florida 500 años.

A més, ha dit que ‘si algú vol canviar el text constitucional, pot proposar-ho al conjunt de la nació, que decidirà el que convingui’. I ha volgut deixar clar que ‘el que no pot fer ningú és vulnerar o incomplir pel seu compte la constitució perquè aquesta actuació serà nul·la i pot rebre fins i tot la sanció penal prevista en els codis del país’.

Nacionalismes

En la seva intervenció, Aznar ha apuntat que ‘ara que alguns frivolitzen amb la història i que exacerben localismes estèrils, és l’hora de recordar la història de veritat’. ‘La història em permet dir que avui em sento tranquil·lament orgullós de ser espanyol, d’una nació espanyola amb identitat, però que no és una nació identitària o nacionalista; una nació plural, complexa i incloent’, ha dit Aznar.

I afegeix: ‘A diferència dels nacionalismes, el que reivindica la nació espanyola no és la imposició identitària, sinó la llibertat i la igualtat dels ciutadans’. I encara: ‘la sobirania espanyola és la d’una nació que ni es divideix ni es rendeix perquè a Espanya hi ha una constitució que ens uneix i ens iguala’.

L’Espanya eterna

‘Espanya no és una mera abstracció ideal discutida o discutible. Espanya és una de les nacions més antigues del món, la història de la qual no va començar ni amb la constitució de 1812 ni encara menys amb la de 1978’, ha afirmat Aznar.

 

Més informació: Un catedràtic de la Complutense calcula quants soldats caldrien per a ocupar Catalunya

Oliver Stone: ‘M’agradaria veure Aznar al Tribunal Penal de l’Haia’

Aznar desafia: ‘Ningú trencarà Espanya’

Espanya va pressionar la UE per manipular les paraules de Reding sobre Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any