Sis coalicions concorreran a les eleccions del 25-N

  • ERC-Catalunya Sí, ICV-EUiA, la CUP i Solidaritat són algunes de les formacions

VilaWeb
Redacció
17.10.2012 - 18:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sis coalicions s’han constituït a la Junta Electoral Central (JEC) per les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre, segons ha informat el congrés espanyol. Es tracta de la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres; Esquerra Republicana-Catalunya Sí; Hartos.org i Ciutadans en Blanc; Iniciativa per Catalunya VerdsEsquerra Unida i Alternativa; Socialistes i republicans (pel dret a decidir); i Solidaritat Catalana per la Independència.

La coalició d’ERC amb Catalunya Sí es fa per encabir en aquesta plataforma els independents que es presenten a les llistes republicanes. És el mateix cas que el de la CUP, que amb la marca CUP-Alternativa d’Esquerres engloba els independents, com ara el cap de llista per Barcelona, David Fernàndez. La d’ICV amb EUiA és una coalició clàssica de dues formacions separades.

En canvi, el cas de Solidaritat per la Independencia (SI) integra el Partit Republicà Català, Els Verds, Catalunya Nació Independencia, Bloc Sobiranista Català i el Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Paisos Catalans.

Per altra banda hi ha els Socialistes i republicans (pel dret a decidir), que integra Republicanos, Iniciativa por el Socialismo de Izquierdas i el Partido Obrero Socialista Internacionalista (POSI). També hi haurà Hartos.org i Ciutadans en Blanc, que compta amb el Partido Reformista, Democracia Efectiva, el Partido del Inmigrante, Afectados por Forum Filatélico i Iniciativa Reagrupació Socialista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any