Els sindicats mantindran la vaga general a Catalunya el 14-N malgrat la campanya

  • CCOO i UGT convocaran la segona vaga general de l'any coincidint amb un protesta a nivell europeu i en plena campanya del 25-N

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.10.2012 - 17:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats Comissions Obreres i UGT i la plataforma d’associacions espanyoles Cumbre Social convocaran una jornada de vaga general el dia 14 de novembre vinent per protestar contra les retallades i les polítiques d’austeritat del govern de Mariano Rajoy, segons que informa el diari El País. Els dirigents dels principals sindicats espanyols havien dit que donarien suport a una vaga en el marc de la jornada de protesta que es farà a nivell europeu i amb una vaga general ja convocada aquell mateix dia a Portugal.

La data del 14 de novembre coincidirà amb plena campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya. Tot amb tot, fonts sindicals han informat a VilaWeb que no es plantegen un canvi de data, per mirar de coincidir

Protesta europea

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha anunciat una jornada de mobilitzacions europees pel mateix dia. De moment només han convocat vaga general els sindicats espanyols i portuguesos, i els sindicats grecs es mobilitzaran el 18 de novembre, 4 dies després.

El text de la CES denuncia les mesures d’austeritat dels estats membre de la UE i el desmantellament del model social europeu, però no concreta que les protestes es tradueixin en vagues generals. Així, el document inclou l’opció de manifestacions, mítings o altres accions.

Actualment, la CES la integren 85 confederacions sindicals i 10 federacions industrials de 36 països europeus. Entre aquests els quals Bèlgica, França, Alemanya, el Regne Unit i Itàlia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any