Òmnium Cultural: ‘Rita Barberà ha espanyolitzat el País Valencià’

  • La batllessa de València ha defensat Wert i ha carregat contra Òmnium Cultural · Vol arribar als 28 anys de mandat a València

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.10.2012 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural ha respost amb contundència les declaracions de la batllessa de València, Rita Barberà, en què afirmava que a través de l’entitat cívica el govern català difon la cultura catalana al País Valencià. L’entitat considera que és Rita Barberà qui ha espanyolitzat el País València amb les polítiques que ha fet des que és batllessa i ha subratllat que l’objectiu de l’entitat i de la Federació Llull en el seu conjunt és ‘valencianitzar’ el País Valencià, entenent que valencianitzar i catalanitzar són la mateixa cosa. En aquest sentit, l’entitat ha instat Barberà a expressar ‘si el que vol és valencianitzar o espanyolitzar la ciutat de la qual és batllessa’.

Hores abans, Barberà havia anunciat que es tornarà a presentar de candidata del PP a les eleccions municipals del 2015 perquè diu que ‘li apassiona’ i que ‘no sap fer cap altra cosa’. D’aquesta manera, Barberà optarà a un nou mandat al capdavant del consistori valencià. Ho ha dit durant la intervenció que ha fet al Forum Europa de Madrid, on ha negat que tingui la intenció de ser presidenta de la Generalitat Valenciana, i que d’això en té coneixement el PP. Ara, també ha dit: ‘he pogut tenir alguna oportunitat, i no ho he volgut’.

Si Rita Barberà sortís elegida batllessa després de les eleccions del 2015 podria arribar a allargar fins als vint-i-vuit anys la seva trajectòria al capdavant de l’ajuntament. Barberà va arribar a l’alcaldia el 1991, gràcies al suport d’Unió Valenciana, i després va ser reelegida el 1995, 1999, 2003, 2007 i 2011

Justifica l’espanyolització que propugna Wert

Barberà ha insistit a parlar durant el Forum Nueva Economía a parlar del procés català, i ha justificat que el ministre de Cultura espanyol, José Ignacio Wert, parlés d’espanyolitzar els nens catalans.

Quan ha parlat d’Òmnium Cultural, ha dit que es dedica a ‘catalanitzar la cultura valenciana i balear’. I s’ha sorprès de la reacció de protesta per les declaracions de Wert, dient que no entenia que parlar d’espanyolitzar a Espanya no sigui políticament correcte (vídeo)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any