Editorial de Bloomberg: ‘Cal garantir als catalans el dret de fer un referèndum’

  • La prestigiosa cadena diu que 'Espanya hauria de seguir l'exemple del Regne Unit'

VilaWeb
Redacció
16.10.2012 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Per sobre de tot, Espanya hauria de seguir l’exemple del Regne Unit, garantint als catalans el dret de fer un referèndum sobre la independència i de negociar una secessió legal i ordenada si així ho volen’. Així s’expressa avui en un editorial la prestigiosa cadena d’informació econòmica Bloomberg, que no considera que una independència de Catalunya fos beneficiosa ni pels catalans ni pels espanyols però que defensa el dret dels catalans a poder decidir el seu futur.

De fet, Bloomberg opina que el govern espanyol hauria hagut de tenir més consideració amb Catalunya, invertint-hi més diners en infrastructures i no permetent un dèficit fiscal com el que hi ha. No limita, però, la causa de l’increment de l’independentisme a qüestions econòmiques, i també parla de raons històriques i jurídiques, i recorda la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l’estatut català.

Segons diu l’editorial, el vot del PP, el PSOE i UPyD al congrés espanyol que va tombar la proposició perquè Catalunya pogués fer un referèndum va ser un error. 

Informació relacionada:

El Financial Times demana que Espanya deixi votar Catalunya

France TV creu que Catalunya serà independent abans que no pas Escòcia o Flandes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any