Piulada pel President Companys

  • Per commemorar el seu assassinat, fa 72 anys

VilaWeb
Redacció
14.10.2012 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’arenyenc Marc Soler, exregidor i militant d’Esquerra, ha convocat, aquest diumenge, una piulada massiva en honor al President Lluís Companys i amb de situar el “hashtag” en el treding topic de Twitter. Aquesta convocatòria té el precedent de l’acció que ja va promoure amb èxit l’any passat. La mobilització digital s’ha convocat entre les 19.40h i 20.12h, hores i minuts que, simbòlicament recorden els 72 anys que han passat des de l’afussellament, la matinada del 15 d’octubre, al Castll de Montjuïc. 

Marc Soler ha fet la convocatòria des d’un apunt a la arenyautes.cat i explica quin es el context de la commemoració i ho fa en català, castellà i anglès.

El proper dilluns 15 d’octubre de 2012 el poble de Catalunya tindrà ben present el miserable, covard i injust afusellament del MHP Lluís Companys i Jover, per part de la dictadura espanyola de Franco, els hereus de la qual, avui ens continuen amenaçant davant la voluntat majoritària dels catalans i catalanes d’esdevenir un estat independent.

A jutjar per les manifestacions que segueixen arribant dels poders fàctics de l’estat espanyol, no sembla pas que 72 anys després acceptin que els sentiments i la voluntat d’un poble, expressada de forma pacífica i democràtica, no es pot sotmetre a base de garrotades.

Es fa difícil saber si algun dia l’estat espanyol anul·larà el judici sumaríssim, absent de qualsevol garantia processal, que portà Companys a ser executatal fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, esdevenint l’únic President d’una democràcia a Europa que ha estat assassinat. El que sí que sabem tots és que un dels primers pensaments quan assolim la independència, que tenim a tocar, serà per al President Companys i les seves darreres paraules: “Per Catalunya”.

“Cadascú al seu lloc i Catalunya i la República al cor de tots. Visca Catalunya! Visca la República! Visca la llibertat!” Lluís Companys i Jover (des del balcó del Palau de la Generalitat)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any