Homenatge al President Lluís Companys

  • Ds. 13 d'octubre del 2012
    Avui dissabte a les 10h30 es farà, al cementiri de l'oest com cada any des de molts, l'homenatge al President màrtir Lluís Companys, organitzat pel Cercle Alfons Mias ...>>

VilaWeb
Redacció
13.10.2012 - 07:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada any, i coincidint amb la data del seu afusellament, per part de la dictadura franquista, els nord-catalans rendeixen homenatge al President Màrtir Lluís Companys i a tots els republicans víctimes de la repressió franquista i conviden a qualsevol a ajuntar-s’hi.

L’homenatge es fa davant el monument (estela + pal de bandera) que el president té al cementiri de l’oest de Perpinyà. El President del Cercle Alfons Mias, Joan Pere Pujol, intervindrà en nom del Cercle, que és l’entitat que coordina aquests actes a Perpinyà. Així mateix també intervindran altres representants d’associacions nord-catalanes i partits polítics com per exemple ERC Catalunya Nord, l’Assemblea Nacional Catalana www.assemblea.cat (a Catalunya nord ANC Catalunya nord per la independència).

 Com ja sabeu, el President Lluís Companys va ser afusellat per les tropes franquistes, després que l’estat francès el lliurés. Va ser l’únic president d’un govern europeu escollit democràticament, en ésser executat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any