Més que un Barça-Madrid

  • Els blau-grana es poden situar a onze punts de l'etern rival en un Camp Nou ple de crides a la independència

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El partit entre el Barça-Madrid d’avui (19.50), esportivament, és important perquè en cas de victòria blau-grana pot obrir una escletxa d’onze punts respecte a l’històric rival en tan sols set jornades de lliga. Però encara ho és més políticament, atès que s’espera una resposta multitudinària dels assistents a les crides que des de fa dies demanen que la grada sigui un clam per la independència, aprofitant els alts índexs d’audiència a tot el món d’aquesta mena de partits. Enguany, per exemple, s’hi han acreditat quasi set-cents professionals de trenta països.

Així, el Camp Nou rebrà els jugadors de tots dos equips amb un gran mosaic fet amb 98.000 cartolines: els afeccionats alçaran les cartolines i dibuixaran una gran bandera que recorrerà tota la graderia i la paraula ‘Barça’. A més a més, per Twitter i Facebok han circulat moltes propostes per omplir el Camp Nou d’estelades durant el partit, i a cridar ‘independència’ a partir del minut 17 i el segon 14 de cada part, una referència simbòlica al 1714.

Reagrupament va anunciar divendres que repartiria vint mil estelades a les entrades de l’estadi i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va sumar-se a totes aquestes crides i en va ampliar l’abast més enllà del Barça-Madrid d’avui: així, proposava d’omplir d’estelades i crits de ‘independència’ tots els estadis, camps i pavellons on hi hagi competicions aquest cap de setmana.

Tornant al terreny esportiu, el Barça rep el Madrid amb dues baixes destacables a la defensa com són les de Gerard Piqué i de Carles Puyol, que es va fer mal al colze en l’últim partit de Champions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any