Barcelona aprova avui el PAM amb el suport de CiU i UxB i l’abstenció del PSC

  • Propugna l'autosuficiència nacional i més participació

VilaWeb
Redacció
05.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Programa d’Actuació Municipal (PAM), l’aprovarà avui l’Ajuntament de Barcelona gràcies als 14 vots de CiU, als 2 de UxB i a l’abstenció dels 11 regidors del PSC. En efecte, aquesta abstenció farà possible l’aprovació del PAM. De totes maneres, el portaveu, Jordi Martí, ha criticat que CiU tingués ‘un projecte de país, però no de ciutat’.

Els regidors d’ICV hi votaran contra perquè creuen que és una proposta ‘neoliberal i autoritària’.

Els punts essencials del PAM

El programa proposa de caminar cap a l’autosuficiència nacional. L’ajuntament vol recuperar els edificis, actualment del govern espanyol, per allotjar-hi futures estructures d’estat i fer els possibles per a assolir l’autosuficiència energètica i de serveis bàsics. Els edificis que s’han de recuperar són els del Banc d’Espanya, de Correus, dels sindicats, del Port Vell, del Fòrum i les casernes del Bruc.

La ciutat fomentarà la cultura. Una comissió vigilarà la correcta aplicació del Reglament d’ús de la Llengua Catalana; s’instaurarà un institut-escola que acollirà nens i nois de 0 a 18 anys; i es demanarà la implicació dels pares per a evitar el fracàs escolar.

El PAM proposa una Barcelona més sostenible i participativa. El consistori lluitarà per reduir la contaminació fins als nivells permesos per la UE i organitzarà consultes ciutadanes, com ara la de l’organització de l’eix plaça Catalunya, plaça de la Universitat i plaça d’Urquinaona.

Els horaris comercials no es modificaran, si no tenen el suport de totes les associacions de comerç, i es tornaran a instituir organismes per a estimular la internacionalització de les empreses catalanes, com l’antic Consolat de Mar, suprimit pel PP.

El text final del PAM ha estat pactat entre CiU i UxB; també hi han participat els ciutadans a través de la web de l’ajuntament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any