Les ‘Cançons de la veritat oculta’, en format disc

  • El projecte, inspirat en els contes de Calders, va néixer com a espectacle i ara Bankrobber n'ha editat el CD

VilaWeb
Redacció
29.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’imaginari de Pere Calders ha pres una nova forma artística amb ‘Cançons de la veritat oculta’ (Bankrobber), un disc que es publica coincidint, avui, amb el centenari del naixement de l’escriptor. Onze músics s’han inspirat en contes de Calders per compondre les cançons d’aquest disc, que queden homogeneïtzades per la veu, potser encara massa desconeguda, de Judit Neddermann, i pels arranjaments de Genís Bou. Un llibre-disc amb textos de la néta de l’escriptor, Diana Coromines, i on apareixen alguns fotogrames de films rodats per Calders.

Justament aquestes films prenen protagonisme en la posada en escena del projecte: en els concerts de Neddermann i els músics que l’acompanyen també es poden veure les projeccions d’aquests enregistraments fets pel mateix Calders.

Vicky de Clascà (Bikimel), Jordi Lanuza (Inspira), Pere Agramunt (la Brigada), Mireia Madroñero (Miss Carrussel), Joan Pons (el Petit de Cal Eril), Maria Rodés, Joan Colomo, Guillem Caballero (els Surfing Sirles), Ramon Faura (Le Petit Ramon), Jaume Pla (Mazoni) i Pau Guillamet (Guillamino) són els responsables de les onze cançons del disc. Cadascú n’ha compost una partint d’algun conte de Calders, inclosos en llibres com ‘Cròniques de la veritat oculta’, ‘Gent de l’alta vall’, ‘Demà, a les tres de la matinada’, ‘Invasió subtil i altres contes’ i ‘De teves a meves’.

Escriu Diana Coromines en el llibre-disc: ‘Esperem que aquestes cançons us facin sentir, veure i palpar la veritat insòlita, màgica, sorprenent que s’amaga darrere la realitat de cada dia, que sovint no advertim i que Pere Calders ens descobreix magistralment amb els seus contes’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any