El 15-M vol protestar envoltant el Parlament de Catalunya

  • Vol emular la protesta que es farà al congrés espanyol a la mateixa hora

VilaWeb
Redacció
25.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La gent del 15-M ha convocat una protesta consistent en una cadena humana que ha de circumdar el Parlament de Catalunya, just el dia que comença el debat de política general.

L’Acampada de Barcelona ha publicat un dossier en què  explica la iniciativa, que es vol fer coincidir amb la protesta que es farà al congrés espanyol a les sis de la tarda.

La protesta de Madrid, que ja fa temps que es convoca via xarxes socials, es proposa de circumdar el congrés. Finalitat: ‘Aconseguir la dissolució de les corts, la dimissió en ple de l’executiu i l’obertura d’un nou procés constituent, per tal de posar fi a un sistema parlamentari poc participatiu i a la política neoliberal d’austeritat imposada pels mercats financers en detriment de la gent’.

Pendents de la protesta d’abast estatal

A Barcelona el 15-M vol fer una rèplica d’aquesta protesta de Madrid al parlament català, amb el suport de les assemblees del 15-M, Democràcia Real Ja de Barcelona, i grups com En Lluita i Feministes Indignades, etc., segons que informa el setmanari Directa.

El comunicat del 15-M fa: ‘Després de l’acció de protesta, a les vuit del vespre, hi haurà una assemblea entre els participants per fer un seguiment de l’acció d’abast nacional [vol dir de tot l’estat] i decidir-ne la continuïtat.’

El debat de política general

Avui és el primer dia dels tres que durarà el debat de política general a la cambra catalana, amb un rumor de convocatòria d’eleccions avançades de rerefons. A més, l’expectació per un possible debat dels partits sobre com avançar cap a la independència és molt gran. Avui hi intervindrà únicament el president de la Generalitat, Artur Mas, que començarà el discurs a les quatre de la tarda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any