Calldetenes es declara territori català lliure amb els vots d’ERC, CiU i CUP

  • Segueix l'exemple de Sant Pere de Torelló i demana al parlament una declaració d'independència

VilaWeb
Redacció
03.09.2012 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A més de Sant Pere de Torelló, un altre municipi osonenc s’ha declarat avui territori català lliure. Seguint l’exemple de l’ajuntament de Sant Pere, Calldetenes, on governa CiU amb la CUP, ha portat al ple municipal d’avui una moció de declaració d’independència de Catalunya. La moció té dos pilars: d’una banda, s’insta el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la sobirania nacional en els propers dos mesos i, d’una altra, es declara territori català lliure.

La moció de Calldetenes, l’ha impulsada el grup d’ERC, a l’oposició, però ha comptat amb el suport dels partits que formen part del govern municipal. El batlle, Marc Verdaguer (CiU), ha dit a VilaWeb que subscrivia la moció per donar suport a Sant Pere de Torelló.

‘Hem arribat a un moment en què els esforços que hem de fer per aconseguir la independència s’han de fer palesos, i han d’anar cada vegada a més. Demanem que el parlament convoqui un referèndum o que proclami unilateralment la independència. Al cap i a la fi, demanem amb la moció de poder ser amos del nostre treball. Reclamem allò que és nostre’, diu Veradaguer, que demana a Artur Mas, tal com han fet alguns municipis del Maresme, que comenci el procés de secessió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any