Ontinyent viurà una concentració pel tren Xàtiva-Alcoi

  • Ciutadans i entitats d'altres poblacions afectades se sumaran a la reivindicació · A twitter s'ha creat l'etiqueta #salvemeltren

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2012 - 00:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimarts 24 de juliol hi ha prevista una concentració a la plaça de la Concepció d’Ontinyent, a les vuit de la vesprada, en suport del manteniment i millora de la línia Xàtiva-Alcoi. A aquesta convocatòria han donat suport, entre altres, EUPV, Compromís i el Consell Econòmic i Social d’Ontinyent. A la protesta, organitzada per la plataforma Salvem el Tren davant la intenció apuntada pel Ministeri de Foment espanyol de substituir la línia ferroviària per una servici d’autobús, han anunciat que se sumaran ciutadans i entitats d’altres poblacions a què dóna servici el tren. Des de l’Alcoià i el Comtat, per exemple, arribaran a Ontinyent amb el propi tren per sumar-se a la concentració convocada sota el lema ‘Ara o mai, salvem el nostre tren’.

L’Ajuntament d’Ontinyent aprovarà en el proper ple municipal una moció acordada entre els quatre grups polítics que en formen part (PP, PSPV-PSOE, Bloc-Compromís i EUPV) en què s’exigirà a la Generalitat i al govern espanyol l’execució de les inversions compromeses per a la modernització de la línia Xàtiva-Alcoi, i que l’allarguen fins a Alacant.

A finals de juny, la lína Xàtiva-Alcoi tornà a ser protagonista de la informació en saber-se que el Ministeri de Foment espanyol estudiava suprimir els servicis ferroviaris de mitja distància amb ‘pocs viatgers’. El secretari d’Insfraestructures i Transports, Rafael Català, va assegurar que en alguns casos ‘amb baixíssima ocupació i alt cost’ potser seria preferible ‘un transport en autobús’.

Entre les línies susceptibles d’entrar en aquest supòsit hi ha la de Xàtiva-Alcoi. Segons les dades facilitades, la combinació ferroviària té ara una mitjana de 350 usuaris diaris (uns 500 en cap de setmana).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any