Xiulada a l’himne espanyol als Sky Games de la Ribagorça

  • La selecció catalana hi participa però no pot guanyar medalles perquè competeix contra Espanya

VilaWeb
Redacció
02.07.2012 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana competeix en les diverses modalitats esportives dels Sky Games, els esports de muntanya, que es celebren des d’aquest cap de setmana passat a la Ribagorça. La sentència recent del Tribunal Constitucional espanyol permet que puguin competir, però no pas contra Espanya. Això va fer que ahir en el duatló femení, Esther Hernàndez, que competia amb Catalunya, acabés segona però no pogués obtenir la medalla de plata.

La primera posició fou per a Núria Picas, que competia amb la selecció espanyola. Va entrar a la meta lluint una estelada, però en el lliurament de medalles va sonar l’himne espanyol. Els assistents, el van xiular.

Els atletes de la selecció catalana poden competir en una mateixa prova contra els de la selecció espanyola, molts dels quals són catalans, però en les classificacions només consten en l’anomenada ‘categoria open’, que no és l’oficial.

Alguns d’ells han exhibit estelades en les seves victòries, com Picas, en l’arribada en bici a la meta, i com Joan Freixa, al podi de la categoria open i amb la presència de la presidenta de l’Aragó, la popular Luisa Fernanda Rudi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any