Temor que el foc d’Andilla passi a la serra de Calderona

  • Si l'incendi avança, València pot quedar envoltada de flames pel sud i el nord · El foc de la Vall de Cofrents continua actiu · Ja s'han cremat més de 10.000 hectàrees · Llibertat provisional per als dos encausats en relació a l'origen del foc a Cortes de Pallars

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.06.2012 - 16:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’incendi actiu des de dijous a la Vall de Cofrents ha cremat ja unes 10.000 hectàrees i continua avançant cap a l’est sense control. A més, ahir a la tarda s’originà un altre incendi a Andilla, als Serrans, que també avança descontrolat, i hi ha el temor que arribi fins a la serra de Calderona. Si això passés, la ciutat de València podria trobar-se amb flames tant pel sud com pel nord. 

Més de mil mitjans terrestres i quaranta d’aeris treballen en la zona, però la calor i el vent de ponent fan molt difícil les tasques. El foc de dijous va originar-se al municipi de Cortes de Pallars (Vall d’Aiora) i afecta termes municipals de la Ribera Alta, la Foia de Bunyol i Canal de Navarrés; concretament, Dosaigües, Torís, Macastre, Montroi, Real de Montroi, Llombai, Iátova, Catadau i Millars.

El foc va obligar a desallotjar la central elèctrica de Cortes II, dijous a primera hora de la tarda, i nou-cents veïns de Dosaigües i dels llogarets del Oro i Otonel. La majoria han passat la nit en un pavelló i en cases de familiars.

El president Alberto Fabra va qualificar ahir l’incendi de ‘dantesc i desolador’ i va dir que era el pitjor que havia patit el País Valencià aquests últims anys.

El fum i la cendra també obliguen a tallar la CV-425 a l’altura de Macastre en sentit Cortes de Pallars i Dosaigües; la CV-428 a l’altura de Cortes de Pallars en tots dos sentits, i la CV-435 a Dosaigües cap a Macastre i Cortes.

Pel que fa a l’incendi que va començar ahir a Andilla, el conseller de Governació, Serafín Castellano, ha explicat que les condicions meteorològiques són molt adverses, amb ratxes de vent que canvien de direcció, poca humitat i molta calor. També ha dit que no descartaven cap línia d’investigació, però tot apunta que el foc podria haver-se originat per una negligència ‘per una crema descontrolada’.

Dos encausats, en llibertat provisional

La jutgessa de Requena ha deixat en llibertat provisional els dos detinguts en relació a l’incendi després de prendre’ls declaració. Es tracta de dos treballadors d’una empresa que col·locava plaques solars en una casa de la zona, i ara són encausats en una causa oberta per incendi forestal per imprudència, i se’ls imputen els delictes de danys contra el medi ambient per negligència.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any