Stéphane Brosse, company de Kilian Jornet, ha perdut la vida en plena travessia del Mont Blanc

VilaWeb
Redacció
17.06.2012 - 21:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’esquiador francès Stéphane Brosse, de quaranta anys, company de Kilian Jornet en el projecte Summits of my life, ha perdut la vida diumenge mentre feia la travessia del Mont Blanc, de Contamines a Champex. Brosse anava amb Jornet, Sébastien Monta-Rosset i Bastien Fleury; de sobte una cornisa de neu ha cedit i l’esquiador s’ha estimbat sis-cents metres avall, just a l’agulla d’Argentière, de 3.900 metres d’alçada.

Tots havien passat la nit al refugi Couvercle per les males condicions meteorològiques, i a les sis del matí havien reprès la marxa.

L’equip de Kilian Jornet ha emès aquest comunicat: ‘Ens sap greu haver de comunicar que, avui al matí, mentre Kilian i Stéphane Brosse provaven de travessar el Mont Blanc, Stéphane ha perdut la vida en un lamentable accident. En Kilian es troba físicament bé i en aquests difícils moments dedica tota l’energia a fer costat a la família de Stéphane i als amics. D’ací a pocs dies s’emetrà un comunicat oficial. Gràcies… per la vostra comprensió i suport en aquests moments.’

Aquesta era la primera participació de Jornet en el projecte Summits of my life, de fer alguns dels cims més alts de tots els continents durant aquests anys vinents; del Mont Blanc enguany a l’Everest el 2015.

Ja feia mesos que Brosse i Jornet es preparaven al massís del Mont Blanc per a fer aquesta travessia. ‘Tot va començar quan a principis d’hivern vaig enviar un missatge a l’Stephane per proposar-li de realitzar la travessia del massís del Mont Blanc amb esquís. No va fer falta convèncer-lo, de seguida es va animar, de fet, ja la tenia al cap des de feia anys’, explicava Jornet a la seva web. Aquesta és una mostra en vídeo d’una travessia d’entrenament que van fer, el 8 de maig proppassat:

VilaWeb TV: entrevista amb Kilian Jornet

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any