La comunitat escolar respon amb contundència a la política lingüística educativa de Bauzá

  • El 87% dels pares opten pel català a l'escola a les Illes · Els docents dels centres amb matriculacions en les dues llengües hauran de decidir la llengua de les classes

VilaWeb
Redacció
07.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La resposta al propòsit de José Ramón Bauzá de castellanitzar l’ensenyament de les Illes ha estat contundent: el 87% dels pares vol el català com a primera llengua per als seus fills (el 13% restant ha optat pel castellà), segons la directora general de Planificació Educativa, Mercedes Celeste. De passada, va aclarir que els docents dels centres que tinguin matriculacions en totes dues llengües haurien de gestionar la llengua d’ús de les classes.

Ara, no va voler dir res sobre les poques matriculacions en castellà, ans va limitar-se a destacar que s’havia protegit el dret d’escollir llengua.

Del total d’alumnes inscrits en el procés d’admissió, que són 16.331, un 62% ha triat el català com a primera llengua escolar, un 10% ha triat el castellà i un 28% s’ha abstingut de triar. Els alumnes que no hagin triat s’ajustaran al projecte lingüístic del centre on s’han matriculat; això fa que el resultat final sigui el següent: un 87% tindrà el català com a primera llengua i un 13%, el castellà.

Les protestes contra Bauzá de les últimes setmanes es van traslladar ahir a Barcelona: L’escridassada a Bauzá es trasllada a Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any