Els mossos desallotgen els estudiants que ocupaven el rectorat de la UdL

  • Protestaven des de dimecres contra les retallades i l'augment de taxes

VilaWeb
Redacció
04.06.2012 - 09:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat a la matinada una quinzena d’estudiants tancats al rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) des de dimecres passat per protestar contra les retallades en educació i l’augment de taxes. El desallotjament s’ha produït cap a les quatre de la madrugada, a petició del rector Roberto Fernández, i hi han participat una vintena de furgonetes de policia, segons testimonis.

S’ha convocat per les xarxes socials una concentració a les set del vespre a la plaça Víctor Siurana (davant del rectorat) en contra del desallotjament.

Dimecres passat, mig centenar d’estudiants de la UdL van entrar en un dels claustres del rectorat amb la intenció de fer-hi una tancada indeficinda contra l’augment un 66% de les taxes universitàries i les retallades en el sistema de beques. Els estudiants tancats reivindicaven una educació gratuïta i oberta a tothom.

Avui fa una setmana, els mossos ja van desallotjar un altre grup d’estudiants que havia ocupat el rectorat de la Universitat de Girona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any