Els mossos desallotgen de matinada els estudiants que ocupaven el rectorat de la UdG

  • Un centenar de persones es concentren a la porta contra l'acció policíaca

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2012 - 08:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han desallotjat aquesta matinada els estudiants que ocupaven l’edifici del rectorat de la Universitat de Girona (UdG) des de dimarts passat, quan van entrar-hi durant la vaga d’estudiants. Onze furgons de la brigada mòbil i diversos cotxes patrulla de la policia hna arribat a les dues de la matinada a la plaça Sant Domènec per desallotjar-los.

La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, havia denunciat divendres l’ocupació de l’edifici i, després d’un procés de negociació amb els mossos, els agents han desallotjat aquesta nit. La policia ha escorcollat i identificat els vint-i-cinc etudiants que hi dormien i després els han fet sortir. No hi ha hagut detinguts.

El SEPC –que emmarca l’ocupació en les mobilitzacions contra les retallades– ha criticat les identificacions i ha denunciat amenaces per part dels agents i la retenció del portaveu del sindicat.

A migdia, un centenar de persones s’ha concentrat a la porta del rectorat per protestar contra el desallotjament i han denunciat ‘l’actitud totalitarista’ de la rectora, Anna Maria Geli, per haver recorregut a la policia per posar fi a l’ocupació. En els darrers sis mesos, la rectora ha autoritzat els mossos d’esquadra a intervenir en dues ocasions a causa de les protestes estudiantils. Els joves han demanat a Geli que dimiteixi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any