Compromís demana a les Corts empara per a Mollà per les amenaces d’implicats en la trama de Cooperació

  • En una conversa telefònica, dos dels encausats parlaven de 'violar' la parlamentària

VilaWeb
Redacció
28.05.2012 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha demanat per escrit al president de la cambra, Juan Cotino, l’empara i protecció de la institució a la diputada Mireia Mollà, després de fer-se públiques converses del sumari que instrueix suposades irregularitats en els fons de cooperació de la Generalitat i en què alguns implicats (un advocat i un empresari empresonat) parlaven d’una hipotètica agressió sexual a la parlamentària.

‘Les converses que han aparegut a la premsa constitueixen fets que poden ser delicitius i posen en perill la integritat física i moral d’una diputada elegida democràticament pel poble valencià, i per això les Corts ha d’actuar en conseqüència contra les persones que volen atemptat contra la nostra diputada’, diu Morera en un comunicat. A més, demana a Cotino una actuació ‘immediata’, ja que considera que es tracta de declaracions ‘molt greus que no poden quedar impunes i que mereixen ser castigades amb tot el pes de la llei’.

Segons les informacions publicades, en una conversa telefònica entre el cap de la trama, Augusto César Tauroni, i el seu advocat, José Vicente Gómez Tejedor, el primer li diu: ‘Caldrà meditar què fem amb la Mireia [Mollà], si la denunciem o què fem amb ella’. I l’advocat li respon: ‘La violem o qualsevol barbaritat d’aquestes, no?’. ‘Sí, el que sigui, però…’, l’advocat l’interromp per dir ‘què més voldria, la pobra’, i s’acomiaden entre riures.   

‘Aquestes amenaces no faran que callem’, diu Morera, i afegeix: ‘Continuarem denunciant totes aquelles persones que facin de la corrupció la seva manera de vida’. Compromís també ha informat que demà presentarà a la junta de síndics la petició per fer una declaració institucional de tots els grups parlamentaris ‘per condemnar les amenaces a la diputada Mireia Mollà’.   

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any