Rodrigo Rato plega de Bankia

  • Rajoy estudia donar a Bankia 10.000 milions d'euros, la mateixa quantitat que la retallada en sanitat i educació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.05.2012 - 14:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha mostrat partidari avui d’injectar diners públics en algunes entitats financeres per sanejar-les. I està disposat a fer-ho amb Bankia, que segons Europa Press podria rebre entre 7.000 milions i 10.000 milions d’euros a través del FROB. És una quantitat similar a la de la retallada en sanitat i eduació anunciada pel govern espanyol fa ben poc. Aquest mateix migdia s’ha sabut que Rodrigi Rato dimitirà de president de l’entitat (comunicat, pdf). El govern espanyol enllesteix un pla de sanejament dels actius d’aquesta entitat, que implica també canvis en la cúpula directiva.

Rodrigo Rato proposa per a dirigir Bankia José Ignacio Goirigolzarri, ex-conseller delegat del BBVA. Goirigolzarri va abandonar aquest càrrec el 2009 amb una pensió de més de 50 milions d’euros.

Rajoy, disposat a injectar diner públic a la banca

Preguntat per la situació de Bankia en una entrevista a l’emissora Onda Cero, Rajoy ha afirmat: ‘La meva última intenció seria prestar diners públics, però si calgués, jo no hi renunciaria com han fet uns altres països europeus, però seria en última instància. En la mateixa entrevista ha anunciat que divendres que ve el consell de ministres aprovarà previsiblement decisions ‘importants’ per al sector financer.

A través d’un reial decret llei, el govern vol impulsar divendres mesures perquè ‘no hi hagi dubtes’ sobre la seva solvència, amb l’objectiu que les entitats tornin a donar crèdit a empreses i famílies per a mirar de reactivar l’economia.

Bankia, presidida per l’ex-ministre popular Rodrigo Rato, és l’entitat bancària resultant de la fusió de les caixes d’estalvi Bancaixa, Caixa Laietana, Caja Madrid, Caja de Canarias, Caja de Ávila, Caja Segovia i Caja Rioja.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any