Les convocatòries ‘violentes’ per internet seran delicte d’integració criminal

  • El govern espanyol també té pensat de considerar delicte d'atemptat contra l'autoritat la resistència passiva

VilaWeb
Redacció
11.04.2012 - 13:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha explicat al congrés alguns canvis de la reforma legal que vol tirar endavant. La intenció del govern espanyol és que les convocatòries de ‘concentracions violentes’ per qualsevol mitjà –també internet i les xarxes socials– i l’alteració ‘greu de l’ordre públic’ siguin considerades delicte d’integració en organització criminal. Així ho ha explicat el ministeri a Europa Press després de la seva compareixença a la tribunal del congrés, on no ha acabat d’explicar la mesura per manca de temps.

‘Ens sembla fonamental per a fer front a aquests moviments que actuen amb tècniques de guerrilla urbana d’incloure com a delicte d’integració en organització criminal les accions que tinguin com a finalitat d’alterar greument l’ordre públic i aquelles que, amb tal finalitat, es convoquin per qualsevol mitjà de comunicació’, han dit fonts del ministeri, que han explicat que la voluntat de Fernández Díaz és incloure també com a delictes de desordres públics els ‘supòsits en què hom penetri en establiments públics o obstaculitzi l’accés als mateixos’.

Prèviament, Jorge Fernández Díaz, havia avançat a la cambra la intenció del ministeri d’incloure com a delicte d’atemptat contra l’autoritat ‘la resistència activa o passiva gran davant les forces de seguretat’, i d’incloure l’envestida i el llançament d’objectes perillosos dins de les modalitats d’amenaces i comportaments intimidatoris.

Fernández Díaz també s’ha pronunciat sobre la mort del jove basc Íñigo Cabacas, arran de l’impacte d’una bala de goma de l’ertzaintza dijous passat. Ha defensat el nivell dels antidisturbis i ha afegit: ‘D’incidents, per desgràcia, sempre n’hi pot haver, i són de lamentar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any