Oposició a l’ordre del Govern balear de retirar els llaços pel català de les escoles

  • La Conselleria ha enviat una circular on requereix que es retirin els senyeres

VilaWeb
Redacció
20.03.2012 - 10:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats d’ensenyament han criticat fortament la circular enviada per la Conselleria d’Eduació als centres de les Illes, que els requereix a retirar els llaços amb la senyera penjats als edificis en defensa de la llengua, una iniciativa de la campanya ‘Enllaçats pel català‘.

Segons el Govern, la senyera no és cap símbol de les Illes i és un element amb rerefons polític que excedeix l’exercici d’autonomia dels centres i altera les relacions en la comunitat educativa.

El sindicat STEi-i ha explicat que els llaços ‘són l’expressió del compromís de la comunitat educativa amb la llengua pròpia de les Balears’ i que si la policia es presenta als centres per treure’ls ‘incentivarà la defensa del formenterer, el menorquí, l’eivissenc i el mallorquí’.

La FE-CCOO ha acusat el govern d’actuar ‘de manera irresponsable i antipedagògica’, una actitud que ha generat reaccions contràries, ja que alguns centres que no tenien la senyera, l’han penjada després de rebre la circular. El sindicat considera que el llaç amb la senyera és un símbol cultural i no pas polític.

‘Valoram molt negativament que entrin a controlar aquests temes aprovats pels consells escolars’, ha dit el president de FAPA-Mallorca, Jaume Ribas, que retreu que Educació posi en qüestió el projecte lingüístic de cada centre.

La campanya ‘Enllaçats pel català’ va néixer com a resposta a la política lingüística del Govern balear, per a fer visible el malestar dels centres a l’ofensiva de Bauzá contra el català i també per ‘enfortir la consciència lingüística dels catalanoparlants que assumeixen un compromís amb la llengua’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any