‘L’estat espanyol no en veurà ni cinc de l’IVA’

  • Els empresaris Andreu Bartolomé i Maria Casademunt conviden a sumar-se a la insubmissió fiscal a l'estat espanyol que han començat

VilaWeb
Redacció
24.01.2012 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Aquesta setmana hem ingressat els últims 8.000 euros d’IVA a l’estat espanyol’, han explicat avui (vídeo) Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, els dos joves empresaris que tenen un restaurant a Siurana i que van anunciar que no pagarien impostos a l’estat espanyol. Avui han fet una crida a tots els empresaris i autònoms del país a seguir el seu exemple i a deixar de pagar a l’abril l’IVA i l’impost de societats a l’estat, i fer-ho en canvi a l’Agència Tributària de Catalunya. Ho fan per protestar per la situació de submissió i espoli fiscal que pateix Catalunya.

‘A l’abril deixarem de pagar els primers impostos: primer l’IVA, i després vindrà l’impost de societats. I hem d’estudiar si ho fem amb uns altres tipus d’impost’, ha explicat Bartolomé, que aclareix que no cometran pas cap il·legalitat, perquè aquests imposts no els deixaran de pagar, però ho faran a l’administració de la Generalitat. ‘Volem complir com a ciutadans catalans; la Generlitat no arribaa recaptar ni el 5% de l’IVA, i per això som on som. Volem ajudar a fer pujar aquest percentatge perquè els nostres governants puguin ajudar a les empreses del país’.

Volen que el govern català els doni suport en aquesta iniciativa, i que convidi els empresaris a fer el mateix. Per això han adreçat dues cartes en els últims tres mesos al president de la Generalitat, Artur Mas, però encara no han obtingut cap resposta, ni d’ell ni de ningú del govern. Sí que han rebut el suport d’unes quantes entitats, com Ara o mai, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, el Cercle Català de Negocis, i la Intersindical entre més. I en l’acte de presentació pública de la seva iniciativa, avui al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, han rebut el suport de dirigents d’ERC, com Anna Simó, i de Solidaritat, com Uriel Bertran i Toni Strubell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any