Funcionaris de presons bloquen l’accés a Quatre camins

  • Han decidit mantenir la protesta de manera indefinida · Continua la concentració a Barcelona tot i que s'abandona la protesta al carrer Aragó

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.01.2012 - 10:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’uns tres-cents funcionaris de presons bloquen des de primera hora del matí l’accés al centre penitenciari de Quatre camins, a la Roca del Vallès. És una de les protestes que tenen lloc avui contra la postura de la Generalitat en les negociacions laborals sobre les retallades que ahir es van trencar. Mentrestant, va augmentant el nombre de treballadors que es concentren davant la seu de Serveis Penitenciaris de Barcelona.

A mig matí, el grup de funcionaris concentrats han decidit de mantenir la protesta davant de Quatre camins de manera indefinida. Segons els concentrats, els funcionaris del torn de nit garanteixen a l’interior de la presó els serveis mínims als reclusos.

No és l’única protesta d’avui dels funcionaris de presons: una trentena es concentren davant la direcció general de serveis penitenciaris, a Barcelona, en solidaritat amb els tretze representants dels quatre sindicats que han passat la nit a l’interior del recinte. Al mateix temps, hi ha hagut concentracions als centres de Brians 1 i Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, tot i que els manifestants han decidit dissoldre-la per anar cap a la protesta que hi ha a Barcelona, on van arribant treballadors per sumar-se a la concentració.

Allà, una setantena de funcionaris de presons han tallat durant mig matí el carrer Aragó amb Girona, però ara ja han abandonat la protesta. Els mossos avient amenaçat de carregar contra els manifestants perquè la protesta no estava anunciada i no tenien permís. De moment, continuen la concentració al carrer Girona. Per evitar col·lapses circulatoris, la guàrdia urbana talla el carrer Girona amb Consell de Cent perquè els cotxes no pugin arribar fins al punt de la protesta.

Pel que fa a la cinquantena de funcionaris que han passat la nit  tancats al centre penitenciari de Ponent, han donat per acabada la protesta aquest matí, com a gest ‘de bona voluntat perquè les negociacions es puguin reprendre amb normalitat’, segons que han dit.

El govern preveu una reducció dels salaris del 25% i dels drets adquirits. Els treballadors es queixen que se’ls vol retallar el sou i els dies de permís més que a la resta de funcionaris. Ells accepten les retallades generals a tots els funcionaris, però demanen que no se’ls apliquin mesures més dràstiques que a la resta de treballadors públics. Expliquen també que en cada reunió amb la conselleria l’oferta és inferior, la qual cosa fa que les propostes siguin, per a ells, inassumibles. La reunió d’ahir migdia, considerada una de les últimes oportunitats per a l’acord, entre sindicats i el govern, va acabar sense acord i els representants sindicals van decidir no abandonar les dependències de la seu de Serveis Penitenciaris. Volen que el govern presenti una nova proposta i es reprenguin les negociacions.

Ahir hi hagué aldarulls menors quan dues motos i un cotxe van sortir de la seu governamental i es van veure blocats pels funcionaris que es manifestaven. Aleshores la policia va actuar per protegir els vehicles i va carregar contra la multitud.

El mes passat ja hi hagué aldarulls a la porta de la presó Model entre funcionaris i policia i el dia 29 els funcionaris de presons es van manifestar al centre de Barcelona juntament amb els altres cossos de seguretat de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any