Bombers, mossos i agents rurals clamen contra les retallades a Barcelona

  • S'uneixen en una manifestació per a denunciar la rebaixa del sou i la manca de personal

VilaWeb
Redacció
30.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns dotze mil agents dels cossos de seguretat, segons els organitzadors, i cinc mil cinc-cents, segons els mossos, es van manifestar ahir pel centre de Barcelona exigint de suspendre les retallades (vídeo). La marxa, formada per Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, funcionaris de presons i agents rurals, va sortir de la plaça d’Urquinaona i es va acabar al Palau de la Generalitat.

Amb aquesta manifestació unitària els sindicats han volgut palesar l’oposició a ‘les brutals mesures’ del govern, que impliquen ‘una importantíssima retallada de les condicions laborals dels empleats públics’ i afecten ‘directament els drets socials de tots els ciutadans’.

 

Amb el lema ‘Cossos especials en lluita. Amb la seguretat pública, no s’hi juga’, els agents de seguretat s’han mobilitzat units. Segons els sindicats convocants, els mossos han perdut un 24% del sou des que van començar les retallades, i els funcionaris de presó, entre el 20% i el 22%.

I el portaveu de l’agrupació d’agents rurals de Catalunya, Guillem Cabrera, va manifestar que el seu sector havia perdut el 5% de la plantilla a base de despatxar personal interí i de pre-jubilacions.

Els cossos de seguretat també recorden que les retallades són ‘un intent de desmantellar el model de servei públic català’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any