Els sindicats d’ensenyament valencians convoquen les primeres mobilitzacions en defensa dels serveis públics

  • Cada dia de la setmana es mobilitzarà un sector específic en contra de la retallada del govern

VilaWeb
Redacció
12.12.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els centres educatius del País Valencià reprenen les accions en defensa de l’ensenyament públic a l’hora de l’esplai, en què s’ha convocat els treballadors del sector a concentrar-se a la porta dels centres per defensar els serveis públics i oposar-se a les retallades del govern. La presentació del pressupost de la Generalitat per al 2012 és considerada pels tres sindicats convocants, STEPV, Comissions i UGT, ‘un atac als serveis públics perquè inclou una sèrie de retallades en inversions i infrastructures, congelació salarial i inexistència d’oferta d’ocupació pública’. Cada dia de la setmana preveuen mobilitzar un sector: avui, l’ensenyament; demà, l’administració i les empreses de l’estat; dimecres, la sanitat; dijous, l’administració del Consell, i divendres, l’administració local.

La mobilització d’avui s’estén a tots els centres educatius, però hi haurà algunes concentracions principals. A València, per exemple, els delegats sindicals es concentraran a la Universitat Politècnica (10.20) i també assistiran a la concentració convocada a l’IES Lluís Vives (10.30); a Alacant, els delegats aniran a l’IES Miguel Hernández d’Alacant (10.45), i a Castelló de la Plana, als IES Penyagolosa i Sos Banyat (11.00).

Per la Intersindical Valenciana, el pressupost de la Generalitat per a 2012 és ‘un clar atac als serveis públics’, perquè ‘signifiquen consolidar l’acomiadament de 800 persones al Consell, 2.400 en educació i 900 en sanitat, a més de la supressió de les ofertes d’ocupació pública’. El sindicat considera que no solament no sobra cap persona a les administracions o empreses públiques, ‘sinó que falten mans per assegurar uns serveis públics universals i de qualitat’. No sobra personal, diu, sinó ‘despeses supèrflues’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any