Hospitalitzat el fotoperiodista català detingut quan treballava a la manifestació de la plaça de Tahrir

  • Un company seu assegura que es troba 'en bones condicions'

VilaWeb
Redacció
24.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fotoperiodista català Guillem Valle (Barcelona, 1983) fou detingut quan treballava a la manifestació de la plaça de Tahrir del Caire, segons que ahir informava a Twitter un company de professió, el periodista Marc Almodóvar (@egiptebarricada), destacat a la capital egípcia. I després de ser detingut en una acció repressora de les forces de seguretat egípcies, Valle fou traslladat a un hospital civil, per raons ignotes. Ara, segons Almodóvar, ‘es troba en bones condicions’. El fotoperiodista català treballava per Wall Street Journal.

No fa gaire, Valle va obtenir el tercer premi de la secció de retrats del World Press Photo 2011. També és autor d’una de les primeres fotografies del cadàver de Muammar al-Gaddafi. I el març del 2009 va ser un dels periodistes ferits en els atacs dels mossos d’esquadra a una manifestació d’estudiants contra el pla Bolonya. Aleshores treballava per al diari ADN.

El Col·legi de Periodistes recull fons per a Valle

El Col·legi de Periodistes ha obert un número de compte per recollir fons que ajudin el fotoperiodista ‘a comprar un nou equip i pal·liar la seva situació’. Uns diners que, explica l’entitat, es faran arribar a Valle amb la màxima celeritat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any