El PSC retira el polèmic vídeo de campanya

  • El vice-president del Col·legi de Metges de Barcelona ha expressat la seva 'indignació i decepció' · Duran exigeix la retirada també del cap de campanya, José Zaragoza

VilaWeb
Redacció
10.11.2011 - 11:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de la campanya del PSC, José Zaragoza, ha anunciat a través d’un comunicat que ha donat instruccions perquè el polèmic vídeo de campanya no s’emeti més a partir d’aquest dijous. Una decisió que ha pres, explica, després que la mateixa candidata per Barcelona, Carme Chacón li hagi demanat la retirada de l’espot en què es relacionava les retallades en sanitat amb la mort d’un pacient ingressat a l’hospital per la falta d’un metge.

Aquest matí, el vice-president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha dit que el vídeo li ha causat ‘indignació i decepció perquè no es pot caricaturitzar allò que fa referència a temes tan insensibles com la vida, la mort o els sentiments dels altres’. Padrós ha apel·lat a ‘la serenitat i a l’ètica de la responsabilitat’ i ha advocat per un ‘pacte d’estat’ per evitar crear desconfiança sobre un sistema ‘que ha ajudat a cohesionar el nostre país’.

El candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha exigit a Carme Chacón que cessi el seu director de campanya, José Zaragoza, i faci un vídeo demanant disculpes als ciutadans per com el PSC va deixar el país després de set anys de gestió al capdavant del tripartit. ‘Si el vídeo té raons per retirar-se, em sembla que el responsable també ha de ser retirat de la campanya, perquè és el responsable d’haver traspassat els límits de la democràcia, i Chacón té l’obligació de retirar-lo’, ha dit Duran. És més, ha opinat que l’anunci dels socialistes frega el delicte, tot i que CiU no s’ha plantejat recórrer a la justícia.

Ahir, la vice-presidenta del govern, Joana Ortega (CiU), va assegurar que l’entristeix ‘profundament’ que el PSC hagi elaborat un vídeo que relaciona de manera directa les retallades en sanitat amb la mort d’un pacient. Segons Ortega, els socialistes utilitzen ‘un estil brut i baix’ en aquesta campanya per ‘amagar que no tenen propostes’.

‘El que fan és prostituir el principi de la política’, va denunciar Joana Ortega, que demana al PSC que ‘repensin’ la campanya i deixin de ‘jugar amb la desqualificació i la mentida’. ‘El que no poden fer és jugar d’una manera tan bruta, tan trista i tan vergonyosa com estan fent en aquesta campanya’, va criticar Ortega.

El PSC va fer públic ahir el seu segon vídeo de la campanya electoral en què es relaciona de manera directa les retallades en sanitat amb la mort d’un pacient. En una primera seqüència es veu una dona gran recordant al seu marit, ‘que varem ser feliços, molt, però ens va deixar…’, just després apareix una classe d’una escola plena de nens però sense professor i, en l’última escena, es veu un noi jove estirat en un llit d’hospital i connectat a un monitor. El so de la màquina fa evident que el jove es mor i se sent una veu en off: ‘Les retallades tenen conseqüències’. Sobre un fons en negre es llegeix el lema ‘Per a Catalunya no és el mateix Rubalcaba que Rajoy’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any