Els indignats resisteixen a l’edifici de Nou Barris · El propietari en denuncia l’ocupació

  • Tres famílies desnonades ja s'hi han traslladat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.10.2011 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El propietari del bloc de pisos ocupat pels indignats al carrer Almagro de Barcelona (Nou Barris), ha presentat una denúncia al jutjat, segons que ha informat l’Ajuntament de Barcelona, que a més ha explicat que es tracta d’una construcció nova, on encara no hi viu ningú i propietat d’un particular. Segons els ocupants, l’edifici fa cinc anys que és buit i en els pròxims mesos passarà a ser d’una entitat bancària. El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha dit aquest matí des de l’Aplec de Sardanes del Parc de la Guineueta, molt a prop d’aquest edifici, que aquesta ocupació és il·legal i que en casos com aquest l’ajuntament pot actuar a través dels serveis socials i de les entitats del Tercer Sector. Ha dit, també, que cal prendre nota de la manifestació d’ahir i que cal estudiar cas per cas.

Tres famílies desnonades ja s’hi han traslladat

Segons els ocupants, una setantena, l’objectiu és reallotjar en els dotze pisos buits de l’edifici dotze famílies desnonades recentment per execucions hipotecàries. Són famílies que, un cop desnonades, es van posar en contacte amb les assemblees de barri. Segons fonts del moviment, ja hi ha tres famílies que aquesta mateixa nit s’han traslladat als pisos buits. Consideren ‘una perversió del sistema que hi hagi pisos buits mentre els bancs continuen desallotjant famílies’. Tenen previst de resistir a l’edifici tres o quatre dies, fins que no s’hi hagin traslladat totes les famílies. Podeu seguir-ho al seu perfil de Twitter, @acampadabcn, o amb les etiquetes: #15OBCN, #9barris, #live15O.

A banda d’aquesta ocupació a Nou Barris, acabada la manifestació d’ahir es van fer dues accions més, totes elles, igual que l’ocupació, programades de fa dies. Uns quants centenars de manifestants, entre els quals professors universitaris, han passat la nit a la facultat d’Història de la Universitat de Barcelona, en defensa de l’educació pública, i més d’un miler a l’entrada de l’Hospital del Mar per a protestar contra les retallades a la sanitat.

Ocupació d’un hotel abandonat a Madrid

A Madrid, on la manifestació també va ser multitudinària, un grup d’indignats han ocupat un hotel abandonat amb el propòsit, també, de cedir les habitacions buides a famílies desnonades. En aquest cas, però, els ocupants madrilenys no han tingut el suport de l’assemblea d’indignats i el moviment del 15-M se n’ha desmarcat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any