Una setantena d’indignats passen la nit al bloc ocupat de Nou Barris

  • S'hi estaran tres o quatre dies i el cediran a famílies desnonades

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.10.2011 - 10:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acabada la gran manifestació d’ahir a Barcelona, un grup d’indignats va ocupar el bloc de pisos al carrer Almagro número 2 (Nou Barris), de construcció recent, però buit des de fa cinc anys, segons fonts dels ocupants. Aquesta matinada la policia hi ha fet acte de presència, però no ha actuat, i una setantena d’indignats hi han passat la nit. L’objectiu és reallotjar en els dotze pisos buits de l’edifici dotze famílies desnonades recentment per execucions hipotecàries. Són famílies que, un cop desnonades, es van posar en contacte amb les assemblees de barri. Segons fonts del moviment, ja hi ha una família que aquesta mateixa nit s’ha traslladat a un dels pisos buits. Podeu seguir-ho al seu perfil de Twitter, @acampadabcn, o amb les etiquetes: #15OBCN, #9barris, #live15O.

Les mateixes fonts expliquen que els ocupants tenen previst de resistir a l’edifici tres o quatre dies, fins que no s’hi hagin traslladat totes les famílies. Consideren ‘una perversió del sistema que hi hagi pisos buits mentre els bancs continuen desallotjant famílies’. I expliquen que han escollit aquest bloc de pisos perquè, segons expliquen, era propietat d’una constructora que va fer fallida i que en els pròxims mesos havia de passar a ser propietat d’una entitat bancària.

A banda d’aquesta ocupació a Nou Barris, acabada la manifestació es van fer dues accions més, totes elles, igual que l’ocupació, programades de fa dies. Uns quants centenars de manifestants, entre els quals professors universitaris, han passat la nit a la facultat d’Història de la Universitat de Barcelona, en defensa de l’educació pública, i més d’un miler a l’entrada de l’Hospital del Mar per a protestar contra les retallades a la sanitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any