Mig miler de persones contra el feixisme

  • Malgrat la suspensió del concert neo-nazi, que s'ha acabat celebrant al barri del Poblenou de Barcelona, els manifestants han recorregut la ciutat reclamant 'tolerància zero' amb el feixisme

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Pau Llonch
12.10.2011 - 21:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una setmana d’incerteses sobre el lloc on s’havia de fer el concert convocat per les joventuts de Democracia Nacional, a les 4 de la tarda les 16 entitats sabadellenques convocants de la mobilització ja han informat als assistents abans d’iniciar la marxa que finalment seria la sala ‘The Other Place’ de Barcelona la que acolliria l’acte. Tot i això, els manifestants han recorregut el centre i el barri de Gràcia de la ciutat amb una pancarta amb el lema ‘combatem el feixisme’ i posteriorment han convidat als assistents a anar a Barcelona a la convocatòria antifexista que ha acabat amb incidents i detinguts.

Un dels portaveus ha denunciat en finalitzar la manifestació, a la plaça del Treball del barri de Gràcia, que “les institucions, i concretament l’ajuntament de Sabadell, només han reaccionat tímidament quan hem denunciat el concert i ens hem coordinat i organitzat per evitar-lo”.

Incidents al Poblenou (Vilaweb Nacional)

Cap a les sis de la tarda grups de caps rapats han anat arribant al local The Other Place, al carrer de Pujades fent cantonada amb el carrer Bilbao. Al cap de poca estona, quan ja s’havia difós per Twitter el lloc on es preveia fer el concert que el grup ultra Democracia Nacional volia fer a Sabadell, s’hi han anat aplegant mitjans gràfics. Després ha arribat la guàrdia urbana; els agents han entrat dins el local i hi han trobat un grup de neonazis, però segons fonts municipals que cita Europa Press no s’hi feia cap concert. Han comprovat si tenia la llicència corresponent i han sortit. Segons que han explicat testimonis a VilaWeb, s’han quedat dos agents davant la porta, mentre anaven sortint neonazis de dins del local per increpar i amenaçar de mort alguns dels periodistes que s’aplegaven allà.

Al mateix temps avançava des de la cantonada de la rambla de Poblenou amb el carrer Pujades un grup de més d’un centenar d’antifeixistes, convocats per xarxes socials, per protestar per la celebració del concert. Han arribat fins davant del local, quan els agents de a guàrdia urbana ja havien marxat, i alguns d’ells han destrossat a cops de peu l’entrada del local. Aquests mateixos testimonis expliquen que han sortit dos caps rapats i un d’ells ha estat agredit, ha quedat ferit i una ambulància se l’ha endut.

En aquell moment han intervingut els mossos d’esquadra, que han carregat contra els antifeixistes i n’han detingut com a míniim dos. Hi ha hagut tres ferits, segons que han informat fonts de mossos d’esquadra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any