Camps estudia pagar la multa per a evitar el judici

  • Dirigents del PP han aconsellat el dirigent valencià que accepti la culpabilitat

VilaWeb
Redacció
19.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, estaria estudiant declarar-se culpable i acceptar la pena de multa per evitar el negatiu impacte mediàtic de seure a la banqueta dels acusats en el marc del ‘Cas dels vestits’. És el que s’anomena ‘sentència de conformitat’ per a la qual els altres tres imputats per suborn impropi (l’exvicepresident valencià, Víctor Campos; l’exsecretari general del PP valencià i actual diputat Ricardo Costa; i l’excap del gabinet de Turime, Rafael Betoret) han d’estar d’acord en acceptar la pena més alta.

El secretari general del PP valencià, Antonio Clemente, va ser preguntat aquest dilluns per aquesta opció en una entrevista radiofònica i va apuntar que corresponia a Camps prendre aquesta decisió i que en tot cas el partit la respectaria. 

La ‘sentència de conformitat’ suposa acceptar la culpabilitat en les acusacions de suborn impropi, que Camps sempre ha negat. Per fer-se efectiva cal que els altres tres imputats: l’exvicepresident valencià, Víctor Campos; l’ex secretari general del PP valencià i actual diputat Ricardo Costa; i l’excap del gabinet de Turisme, Rafael Betoret estiguin d’acord. L’acusació particular del PSPV-PSOE reclama 46.000 euros de multa a Camps mentre que la Fiscalia Anticorrupció 41.250. 

Sense activitat pública

La portaveu del Consell, Lola Johnson, va reconèixer ahir que el president Francisco Camps no té agenda pública des que es va saber que seria jutjat pel ‘cas dels vestits’ al Tribunal Superior de Justícia (TSJV). Johnson diu que Camps no ha deixat de treballar en el seu despatx i de fer reunions per a coordinar el govern, però que no recuperarà la presència pública ‘fins d’aquí a uns dies’.

El cas és que Camps no ha fet cap declaració ni aparició en actes públics del partit o del govern des que divendres passat el jutge instructor del ‘cas dels vestits’, José Flors, va anunciar l’obertura de judici oral al president perquè ‘hi ha indicis de delicte pel fet que acceptés regals dels responsables de la trama corruptiva’ (interlocutòria, en pdf).

Per la seva banda, el secretari general del PP valencià, Antonio Clemente, va defensar ahir ‘l’honorabilitat del president Francisco Camps’. Clemente va dir en una entrevista a Punto Radio que Camps ‘no es planteja la dimissió ni ens la plantegem nosaltres’. Amb la pregunta sobre la possibilitat que el president del PP, Mariano Rajoy, forci Camps a abandonar el càrrec, va sentenciar: ‘Això no passarà’. Clemente va manifestar la seva confiança i la del partit en Camps i va assegurar que ‘és una persona honrada’.

La portaveu d’Esquerra Unida demana una moció de confiança per a Camps

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i portaveu del grup a les Corts, Marga Sanz, va demanar ahir una moció de confiança al president Francisco Camps. Sanz és de l’opinió que si Camps continua amb el càrrec en la situació judicial actual és una decisió política de gran magnitud que s’hauria de debatre al plenari de les Corts. ‘Quina mena de president és aquest? Per què els valencians i valencianes hem d’assistir a una situació políticament tan greu com aquesta, la qual, a més, no té precedents?’ va dir Sanz.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any