Valls es queda sense piscina descoberta aquest estiu

  • El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Valls, Manel Odina, i els portaveus de la CUP i ERC, Gerard Nogués i Jordi Cartanyà, parlen sobre el tancament de la piscina municipal del Vilar.

VilaWeb
Xavier Pete
14.07.2011 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batibull eixordador de nois i noies banyant-se a la piscina i el crit de les mares als seus fills a l’hora de berenar han desaparegut aquest estiu de la piscina municipal del Vilar. El motiu és que el soterrani de la sala de màquines té problemes estructurals i es troba apuntalat i, per seguretat, la piscina ja no s’obrirà fins el 2012.

La piscina descoberta del Vilar està situada a les instal·lacions esportives del Vilar, annexa a l’estadi municipal de gespa artificial i al Patronat Municipal d’Esports. L’altra piscina de Valls és la que està situada al barri del Fornàs. Enguany, a causa del tancament de la del Vilar, aquesta ampliarà els seus dies d’obertura a l’estiu, ja que no tancarà la primera quinzena d’agost, com venia fent fins ara.

Durant tot aquest període mantindrà el seu horari d’obertura habitual excepte les dues primeres setmanes del mes d’agost. Del 30 de juliol fins el 14 d’agost, la piscina tancarà a les 8 del vespre. Enguany, però, la piscina del Fornàs acollirà la demanda que fins ara acollia la piscina descoberta del Vilar. Per aquest motiu, la piscina coberta del Fornàs canviarà els seus horaris i, a diferència que anys anteriors, obrirà els caps de setmana. A més, les activitats del Patronat d’Esports, així com les de les diferents entitats, passen a la piscina coberta del Fornàs.

Els abonats podran gaudir no tan sols de la piscina, sinó també de la sala de fitness i de la pista d’atletisme del Fornàs. A més, la zona de la gespa del Fornàs s’habilitarà per tal que els usuaris puguin prendre el sol. L’ajuntament també ha anunciat que els abonats al Patronat Municipal d’Esports podran accedir a la piscina de Picamoixons sense cap cost addicional.

Aquest fet, però, ha crispat gran part dels vallencs que acostumaven a banyar-se a la piscina descoberta del Vilar. Un exemple han estat els comentaris que molts d’ells, majoritàriament joves, deixaven al perfil de Facebook del batlle vallenc, Albert Batet.

Un dels partits que ha volgut mostrar el seu malestar amb el tancament de la piscina del Vilar ha estat la CUP que, mitjançant una roda de premsa, va mostrar-se en contra del seu tancament i va alertar del pobre manteniment que en fa el govern vallenc.

En aquesta línia, preguntem a Manel Odina si l’Ajuntament podrà assumir el cost de la remodelació de la piscina del Vilar.

Esquerra Republicana també s’ha sumat a la queixa pel tancament de la piscina i el seu cap de llista, Jordi Cartanyà, afirmava que és del tot insostenible que Valls es quedi sense piscina descoberta aquest estiu.

Però el més preocupant de tot és l’estat en què es troba el soterrani de la piscina municipal del Vilar. Hi entrem acompanyats del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Valls i ens trobem amb puntals que sostenen el sostre del soterrani i, alhora, el terra de la piscina. Tot i les reformes que ha tingut durant els darrers anys i vistes les imatges arribem a la conclusió que la piscina segueix en mal estat.

Malgrat la incertesa que pugui provocar, és evident que la ciutat de Valls es quedarà sense piscina descoberta durant aquest estiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any