CiU i PP tanquen l’acord pel pressupost

  • No hi haurà fotografia per escenificar l'acord · Mas nega que sigui una repetició del pacte del Majestic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 10:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pressupost de la Generalitat (pdf) podrà tirar endavant en el pròxim ple al parlament gràcies a l’acord a què han arribat CiU i PP perquè els populars s”abstenguin en la votació. Tots dos partits van acabar de negociar ahir al vespre un paquet de mesures en l’àmbit sanitari per enllestir l’acord, que avui la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha anunciat. El govern, doncs, ha cedit al PP el protagonisme en l’explicació de les condicions i els termes de l’acord.

Camacho ha explicat que ella mateixa ha demanat no escenificar aquest pacte, que només és per a un sol any però que estableix una línia de treball de cara als comptes del 2012. ‘És un acord de responsabilitat que millora els pressupostos i estableix una línia de treball pel pressupost del 2012 sobretot en sanitat’, ha afegit.

El president de la Generalitat, Artur Mas, per la seva banda, ha declarat que l’acord de pressupostos amb el PP “no és una reedició del pacte del Majestic” perquè es produeix “en altres circumstàncies i en una altra època amb altres actors”. Mas ha recordat que va fer un oferiment per als pressupostos no només al PP, sinó també al PSC i a ERC, dues formacions que van preferir “mirar cap a una altra banda” i no permetre amb la seva abstenció que s’aprovin els comptes de l’executiu.

Equip negociador del paquet òmnibus

A més, govern i PP han creat un grup de treball per a reunir-se periòdicament i negociar el paquet òmnibus. Els equips són capitanejats per la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, i Sánchez-Camacho.

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, el portaveu del grup de CiU, Jordi Turull, i el portaveu adjunt, Ramón Espadaler, completen el grup de treball. La primera trobada la van tenir ahir a la tarda al parlament, i les dues parts tenen la intenció de reunir-se periòdicament per intentar arribar a acords en l’articulat de les lleis del paquet òmnibus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any