Celebració multitudinària del dia de l’orgull gai

  • El Pride de Barcelona va tancar ahir un seguit d'actes reivindicatius · També se'n van fer a València i a Palma

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers d’individus, associacions i empreses van participar ahir al vespre en la desfilada de la Pride Barcelona per a celebrar el dia de l’orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual. Era la tercera volta que es feia aquesta rua, la més important de la Mediterrània. Dissabte fou precedida d’una manifestació a Barcelona mateix, a València i a Palma.

La celebració principal de l’orgull gai, aquest cap de setmana, ha estat sens dubte el Pride, en què s’han deixat veure personatges amb vestimentes singulars, partits polítics, famílies homosexuals amb nans, dracs i diables, grups de percussió i molta música. La desfilada va anar de la plaça de la Universitat a l’avinguda de Maria Cristina, al peu de Montjuïc, on els concerts i espectacles d’artistes com Roser, Fangoria i Las Grecas es van allargar fins a les hores petites.

Dissabte de manifestacions

A Barcelona, a Palma i a València hi hagué dissabte sengles manifestacions per a reivindicar l’orgull gai. La de Barcelona, preludi de la d’ahir, va sortir de la plaça de la Universitat, sota el lema ‘Contra l’homofòbia, ara, sempre i arreu’. El manifest deia: ‘Hem de lluitar contra l’odi dels qui no ens entenen, però també contra la ignorància que tenim en les nostres pròpies files, fomentada en la idea que ja hem assolit els nostres drets com a ciutadans lliures i que ara només toca festa’. La manifestació havia estat convocada per la Comissió Unitària 28 de Juny-

Demandes al nou Consell a València

A València, el lema de la manifestació va ser ‘Salut i igualtat per dret’. L’associació Lambda, que l’havia convocada, demana al nou govern de la Generalitat que reconegui la diversitat sexual, que dicti una llei integral que tingui en compte lesbianes, bisexuals i transsexuals, que fomenti una política d’igualtat, que reconegui la diversitat familiar i que instauri un pla d’educació sexual en l’ensenyament. Després de la manifestació es va fer una festa a la plaça de Viriat, del barri de Velluters, amb actuacions musicals en directe. 

A Palma, la plaça Remígia Caubet fou el centre de les celebracions. S’hi van fer la manifestació i tota mena d’actuacions i d’animació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any