Les conseqüències d’un insult

  • Albert Serra narra amb 'Més enllà dels Alps' una història intrigant i enigmàtica

VilaWeb
Redacció
08.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Espectacles emergents i agosarats són els que el cicle Radicals Lliures proposa, com ara ‘Més enllà dels Alps‘, una obra amb text del director de cinema Albert Serra sobre les conseqüències imprevisibles d’un jove poeta que insulta un rei pel carrer. Es tracta d’un espectacle en què l’autor deixa de banda el llenguatge poètic per narrar una història ‘intrigant i enigmàtica’.

Albert Serra, que es va esternar al món de l’espectacle teatral l’any passat amb ‘Pulgasari’, torna als Radicals amb un muntatge que ha assegurat que ‘ni jo sé de què va’. Diu, però, que se’n sent ‘orgullós’ perquè és un dels textos ‘més bons’ que ha fet darrerament, i que pot ser ‘interessant i enigmàtic’. Serra, que també hi participa d’actor, ha explicat que el millor monòleg el pronuncia ell mateix. La direcció va a càrrec del propi autor i de Montse Triola.’
Més enllà dels Alps’ d’Albert Serra es representa aquest diumenge 8 de maig, i diumenge vinent, dia 15.

El cineasta de Banyoles va participar el febrer passat en el cicle de directors convidats que VilaWeb va celebrar dins la commemoració del seu quinzè aniversari. El 24 de febrer, Albert Serra va dirigir al matí el consell de redacció, en què va reflexionar sobre la veritat, sobre la funció del periodisme i sobre l’origen de la informació. Sobre el conflicte de Líbia, va proposar de qualificar-la clarament de guerra civil, i va proposar una peça biogràfica de Gaddafi, pel qual, va dir, tenia un ‘prejudici favorable’. La jornada de Serra com a director i les seves reflexions sobre periodisme van plasmar-se en aquest vídeo. També va participar en un xat força animat amb els lectors.

Els espectacles de Radicals Lliures s’allargaran fins al 15 de maig. En total, pel recinte de Montjuïc hi passaran una dotzena d’exemples de la creació teatral més extrema i contemporània, com ‘Muerte y reencarnación en un cowboy‘, la proposta d’enguany d’un convidat ja habitual al festival, l’argentí resident a Barcelona Rodrigo Garcia; i ‘Más triste es robar‘, el recital d’uns eterns emergents, Accidents Polipoètics, en el vintè aniversari d’aquest duo barceloní format per Rafael Metlikovez i Xavier Theros.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any