Albert Serra, director convidat de VilaWeb

  • Va ser el tretzè protagonista de 'Quinze directors per un dia'

VilaWeb
Redacció
03.03.2011 - 09:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 24 de febrer el director de cinema Albert Serra (Banyoles, 1975) va ser el director convidat de VilaWeb. Al matí va dirigir el consell de redacció, en què va reflexionar sobre la veritat, sobre la funció del periodisme i sobre l’origen de la informació. Sobre el conflicte de Líbia, va proposar de qualificar-la clarament de guerra civil, i de traçar sobre un mapa el desenvolupament d’aquesta guerra. També va portar a col·lació com alguns mitjans denominaven certs aspectes de la guerra de Líbia, del tot subjectius, per més que es presentessin com si fossin objectius.

També va proposar una peça biogràfica de Gaddafi, pel qual, va dir, tenia un ‘prejudici favorable’. Serra creu que és a partir d’una pre-concepció que s’ha de redactar una notícia; una pre-concepció que s’ha de sotmetre, això sí, a una recerca de dades i d’arguments que la confirmin –o que la invalidin. En tot cas, aquest mètode permet d’avançar en el coneixement i redactar notícies més interessants que no pas partint d’una pretesa neutralitat, que al capdavall és falsa.

La jornada de Serra com a director i les seves reflexions sobre periodisme van plasmar-se en aquest vídeo. També va participar en un xat força animat amb els lectors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any