La millor música catalana, al Tirant de Cançó

  • És el tercer any que ACPV organitza aquest gran esdeveniment musical. Demà vint grups actuaran a setze ciutats de tot el país.

VilaWeb
Redacció
25.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Setze concerts, repartits pel país, palesen ‘la vitalitat i la qualitat de la música cantada en la nostra llengua’. És el tercer Tirant de Cançó, un gran esdeveniment musical organitzat per Acció Cultural del País Valencià. Hi prenen part una vintena de grups: Mishima, Al Tall, Anna Roig. Us expliquem cadascuna d’aquestes actuacions perquè pugueu triar amb més coneixement de causa.

La poètica experimental de Saltamartí, el nou projecte de Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada), que posa música a poemes de Joan Brossa, es podrà sentir a la Universitat d’Alacant (20.30).

Roger Mas cantarà al Teatre Principal d’Alcoi (20.30) les cançons del seu últim disc, ‘A la casa d’enlloc’.

Al carrer del Peiró de l’Alcora (23.00), hi ressonarà el pop-rock d’Arthur Caravan, que, mentre enllesteix el seu segon disc, presenta l’espectacle de versions ‘Si t’arriba el dematí’. En aquest mateix escenari, hi actuarà Malnom.

El Petit de Ca l’Eril, amb un nou disc acabat d’estrenar, ‘Vol i dol’, cantarà a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia (22.30). També hi actuarà Toni de l’Hostal.

Anna Roig i l’ombre de ton chien, que enllesteixen un nou disc, presentaran a la seu universitària de la Marina de Benissa (20.00) les cançons del primer àlbum, que els ha valgut uns quants premis, com el de grup revelació, segons la crítica, dels Premis Enderrock de 2009.

Al centre cultural de Cardedeu (22.00), s’hi interpretaran les ‘Petjades’ de VerdCel, un àlbum que és el primer tribut a l’obra de Raimon.

Andreu Valor portarà les cançons del seu últim disc ‘En les nostres mans’ a la Casa de Cultura del Castell de Guadalest (19.30).

L’espectacle d’Al Tall ‘Vergonya, cavallers, vergonya’, es podrà veure i sentir a l’Auditori Municipal de l’Eliana (22.30).

A la sala la Llotja d’Elx, hi sonaran (22.30) les cançons de l’últim disc de Mishima, ‘Ordre i Aventura’, amb què la formació barcelonina s’ha erigit en un dels grups de pop més importants de casa nostra.

La música tradicional valenciana serà present a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia, gràcies a Eva Dénia (20.00), que hi portarà els estils de tradició musical valenciana: fandangos, malaguenyes, romanços…

Una de les primeres oportunitats de sentir les noves cançons de Pau Alabajos, que acaba de publicar ‘Una amable, una trista, una petita pàtria’, serà al Teatre de l’Aurora d’Igualada (22.30).

Al Teatre de Manacor (20.30) hi sonaran les ‘Cançons de butxaca’ de Batà, formació nascuda a cavall entre Alcoi i Xirivella i dirigida per Carles Llinares.

El Corredor Polonès, recent premi Ovidi Montllor al millor disc de rock per ‘L’embaràs d’Agniezska’, portaran el seu rock alternatiu al casal Jaume I d’Ontinyent (19.00).

Al Bravium Teatre de Reus (20.00), s’hi sentirà la gran veu del cantaor Pep Gimeno, Botifarra, i les seves ‘més de mil’ cançons populars.

Cris Juanico presentarà a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València (19.00) l’últim disc, ‘Pedres que rallen’. També hi actuarà Lola Bou, que hi cantarà ‘La ment en blau’, a mig camí entre el pop i el jazz.

I a la sala Gossip de Vila-real (23.30), Mazoni hi presentarà el seu nou disc, acabat de sortir, ‘Fins que la mort ens separi’. Al mateix escenari, també hi cantaran les Amorranes Garrapinyaes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any