Camps es reunirà amb Mas a València el 20 d’abril

  • Continuen les protestes a la xarxa i al carrer

VilaWeb
Redacció
23.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, rebrà el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el dia 20 d’abril a València, segons el portaveu del govern català, Francesc Homs. Ahir Homs va explicar que la reunió serviria principalment per parlar de les relacions entre País Valencià i Catalunya i de l’interès compartit pel corredor mediterrani, però que també parlarien del tancament de TV3 al País Valencià. Mentrestant, al carrer i a la xarxa continuen les protestes contra la fi de les emissions. Després de les concentracions de València, Barcelona, Alcoi i Reus, ahir es va fer un acte a la Universitat Jaume I i n’hi ha més de previstos per als dies vinents.

‘Ja hem lamentat els fets i farem tot allò que sigui al nostre abast per recuperar l’emissió de TV3 al País Valencià’, va dir Homs, que va contrastar aquesta situació amb la que hi ha entre les Illes Balears i Catalunya.

De totes maneres, la reciprocitat no és completa, perquè a les Illes no reben el senyal de TV3, sinó el de la seva versió internacional, el TV3cat. En tot cas, Homs va anunciar que d’ací a pocs dies hi hauria una reunió de la comissió de seguiment dels espais de reciprocitat entre les Illes i el Principat i que el govern balear tenia intenció de fer arribar a les Illes el nou canal Esport3.

Continuen les protestes

Després de les concentracions de dilluns a València, a Alcoi, a Barcelona i Reus, ahir professors, treballadors i alumnes de la Universitat Jaume I es van concentrar a l’àgora per contestar el tancament de TV3 al País Valencià, que empobreix enormement l’oferta televisiva en la llengua pròpia.

En un comunicat, el Consell de Direcció de la Universitat Jaume I demana el restabliment de les emissions i defensa ‘la divulgació de la llengua i de la cultura pròpies a través dels mitjans audiovisuals, en la línia de la iniciativa legislativa popular ‘Televisió sense fronteres’, que va tenir el suport de la Xarxa Vives i de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE)’.

Per la Jaume I, el tancament de TV3 és ‘una restricció de la llibertat d’informació i un atac a la llengua pròpia dels valencians’. Per tant, insta la Generalitat a atendre la demanda cívica i a trobar una via legal per a recuperar els senyals.

La direcció de la Universitat també posa en relleu la contradicció d’un govern que reivindica el corredor mediterrani i tot d’infrastructures per a desenvolupar l’euroregió i, alhora, ‘no és capaç de mantenir unes comunicacions audiovisuals que requereixen menys mitjans i costos’.

Primeres discrepàncies dins el PP

Mentrestant, dins el PP han començat a aparèixer les primeres veus crítiques sobre el tancament de TV3. Ahir el batlle de Castelló (PP), Alberto Fabra Prat, deia a Facebook que demanaria el retorn de les emissions; no pot ser, subratllava, que a hores d’ara ‘es limiti la possibilitat que les persones puguin elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar’. Ara, dilluns l’Ajuntament d’Ares del Maestrat (Alt Maestrat), amb majoria del PP, va aprovar ahir una moció demanant que es recuperés l’emissió de TV3 i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va qüestionar fa tres dies el tancament dels repetidors. Però cap d’ells no assumeix gens de responsabilitat com a membres del PP, ans insisteixen a dir que el responsable del tancament de TV3 és el govern espanyol que no concedeix el múltiplex.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any