La Internacional Socialista expulsa el partit de Mubàrak

  • Fa unes setmanes també va fer fora el partit del dictador tunisià Ben Alí

VilaWeb
Redacció
01.02.2011 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Internacional Socialista, que aplega partits socialdemòcrates, socialistes i laboristes, ha fet fora el Partit Nacional Democràtic del president egipci Hosni Mubàrak, segons que han confirmat fonts del PSOE. El secretari general de la Internacional Socialista, el xilè Luis Ayala, ha fet arribar una carta al partit de Mubàrak on l’informa que ha deixat de pertànyer a l’organització i destaca el compromís d’aquesta amb ‘una democràcia més integradora’.

La Internacional, que aplega 159 partits, ha pres la mateixa decisió que ja va prendre arran de les revoltes a Tunísia, quan va fer fora la Reagrupació Constitucional Democràtica del dictador Ben Alí. En aquella ocasió, la Internacional va dir que l’expulsió de Ben Alí reflectia ‘els valors i principis que defineixen’ l’organització i el seu posicionalment respecte els fets que s’hi succeïen.

Dissabte passat, la Internacional Socialista va publicar un comunicat en què instava Mubàrak a mostrar un ‘camí clar cap al canvi’. Davant l’immobilsme del president egipci, ha decidit finalment de fer-lo fora de l’organització.

Així, el partit de Mubàrak ja no apareix a la llista dels partits membres de la Internacional Socialista, tot i que encara no l’han tret del mapa on mostren la ubicació dels membres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any