Anna Bordas fa balanç després d’un any sense publicitat a TVE Catalunya

  • Insisteix en la necessitat d'augmentar la producció pròpia

VilaWeb
Redacció
20.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Anna M. Bordas va exposar des de Tribuna Ateneu el model de TVE Catalunya, una cadena que ja fa un any que va deixar d’emetre publicitat i això, va dir, ha beneficiat l’audiència, encara que hagi reduït a les subvencions el manteniment del canal, cosa que té els seus inconvenients. Tot amb tot, Bordas va defensar l’operativitat del model de televisió pública sense publicitat, malgrat els dubtes dels assistents sobre la planificació d’aquest canvi (vídeo).

Segons Bordas, la televisió pública no ha de posar-se al servei dels consumidors, sinó dels ciutadans i, per tant, ha d’augmentar els programes de producció pròpia, sobretot d’entreteniment; que la televisió pública no solament ha de servir per formar i informar, sinó també per entretenir. També es va declarar partidària d’experimentar nous formats per renovar constantment els continguts.

Parlant de renovació, i dins l’àmbit tecnològic, es va referir a la digitalització de la redacció, a l’adopció del format 16:9, al pas cap a la gran definició de Sant Cugat i al projecte de renovar els equipaments i d’enfortir la web.

Va parlar en termes molt favorables de la producció de programes com ‘3×4’, ‘La Palmera’ o ‘La lluna’, que s’han exportat a l’estat espanyol. Va comentar que TVE Catalunya era el segon productor de continguts de l’ens televisiu espanyol, i que aquests últims dos anys havia triplicat la seva aportació als informatius espanyols. Finalment, va dir que maldava i maldaria per augmentar els continguts en català, principalment al canal 24 hores.

Sobre TV3, va assegurar que no era competència, perquè la missió de TVE Catalunya era de presentar Catalunya a la resta de l’estat. També va dir que voldria augmentar les coproduccions de ficció amb TV3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any