Èxit de l’aplicació de VilaWeb per a l’iPhone

  • En poques hores esdevé l'aplicació informativa més descarregada en català de l'iTunes i la desena d’ldiaris de l'estat · Hi haurà aviat una aplicació semblant per a Android

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aplicació de VilaWeb per a iPhone en poques hores ha fet forrolla. Ahir al vespre ja era la desena aplicació de diari més descarregada de l’iTunes Store, just darrere de la d’El Periódico i dos llocs al davant de la de La Vanguardia.

L’app de VilaWeb (vídeo) anirà seguida aviat d’una aplicació similar per a Android i d’una revista mensual per a iPad. Amb aquesta aplicació VilaWeb referma el seu envit per les eines de mobilitat que té un altre pilar en l’èxit dels podcasts tant de VilaWeb TV com de l’Internauta. En concret, VilaWeb TV era ahir el segon podcast de notícies més visitat de l’estat espanyol i el primer en català.

VilaWeb va fer pública ahir, dilluns, la seva aplicació gratuïta per als telèfons iPhone, que es pot descarregar des de l’iTunes Store (en aquest enllaç). L’aplicació requereix el sistema operatiu iOS 4.2 de l’iPhone, el primer que admet el català com a llengua del telèfon. Si teniu un sistema anterior, recomanem que l’actualitzeu (és gratuït) i que seleccioneu la llengua catalana a les preferències d’internacional. Ara, d’ací a poques hores activarem una actualització de l’aplicació que es podrà fer servir amb qualsevol telèfon iPhone. En aquest vídeo podreu veure el funcionament de l’aplicació.

L’aplicació ha estat pensada per a fer una lectura ràpida de les principals notícies del dia. Movent la pantalla avall es pot llegir la notícia completa, i movent-la horitzontalment, es fan passar les notícies de portada de VilaWeb. Els enllaços dels articles s’obren en un navegador integrat a l’aplicació mateixa.

Al peu de la pàgina hi ha tres funcions. Una que serveix per a augmentar o disminuir la grandària de lletra. Una altra connecta l’aplicació amb Facebook i Twitter, sempre amb el mateix compte d’usuari, o permet d’enviar la notícia per correu electrònic. I una tercera, una fletxa circular, que serveix per actualitzar les notícies.

Per defecte, l’aplicació es carrega amb les notícies de l’última vegada que s’hagi fet servir, cosa que permet de llegir-les fins i tot si no hi ha connexió. La fletxa descarrega les més recents publicades per VilaWeb.

VilaWeb publicarà aviat una aplicació pràcticament igual per a telèfons amb sistema operatiu Android i oferirà, l’any vinent, una revista mensual en format iPad, que també es podrà adquirir, per subscripció, en paper.

Rècord històric de lectors

La presentació d’aquestes aplicacions de mobilitat forma part dels canvis anunciats en la celebració dels 15 anys de VilaWeb. Aquesta celebració s’escau en un moment de gran creixement del diari, tant en projectes com en lectors. De fet, el mes de novembre proppassat VilaWeb va tornar a batre el seu rècord històric de lectors: 441.805, segons dades de Nielsen.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any